رفتن به محتوای اصلی
x

ما درحالی که میراث دار پیشینه ای گران قدر از فرهنگ، ادب، علم، معرفت و اخلاقیم در جهانی از رقابت ها و دست آوردهای علمی، اطلاعات و ارتباطات زندگی مي‌کنیم. این جغرافیای هستی ما است و بقای ما در گرو پیشرفت در این جهان، با حفظ هویت فرهنگی و تاریخیمان است.

از آنجا که دانشگاه مبدأ رشد و بالندگی متخصصان هر جامعه و محل جدی ترین مباحث و موضوعات علمي است، لذا حفظ حریم آن و حرمت دانشگاهیان اقتضا مي‌كند كه دانشگاه دارای محیطی امن، آرام و دارای روابط و مناسبات سالم اجتماعی باشد. بدين منظور دفتر فرهنگ عمومي به موجب مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان، درحوزه ي معاونت فرهنگی- اجتماعي تأسیس گردیده تا با همکاری اقشار دانشگاهی در جهت اهداف ذیل اقدام نماید.

  • دستیابی به شاخص های یک محیط علمی و فرهنگی درزمینه ي مظاهر، روابط و مناسبات اجتماعی
  • حفظ کرامت انسانی و ارتقاي سرمايه اجتماعي دریک رویکرد اصلاحی- ايجابي

 توسعه ی سرمایه ی اجتماعی به سبب نیاز به اقناع و رضایت افراد جز با اقدامات مثبت و ایجابی در جهت جذب و جلب همیاری عموم دانشگاهیان ممکن نخواهد بود.

  • نهادينه سازي هنجارهاي اجتماعي و ترویج اخلاق و ارزشهای والای انسانی و اسلامی

 

راهبرد دفتر فرهنگ عمومی

به طور کلی خط مشی دفتر فرهنگ عمومی عبارت از موارد ذیل است.

  • توسعه ی عقلانیت هنجاری
  • ترویج و تقویت فرهنگ قانون گرايي

هنجارهای اجتماعی مجموعه ی قواعد، قوانین و ارزشهای یک جامعه است که پای بندی به آن ها موجب نظم، انسجام و تعادل در مناسبات انسانی مي‌شود. مهمترین عامل در رعایت این هنجارها ایجاد باور در مفید بودن آن ها است. با عقلانیت هنجاری افراد منافع خود را در این همراهی اجتماعی دیده و آگاهانه آن ها را مبنای عمل قرار مي‌دهند. وقتی افراد جامعه به گونه‌ای مشابه هنجارهای مشترک را رعایت کنند مي‌توان به حاکمیت قانون نیز باور داشت.

 مهم ترین هدف قانون، تنظیم روابط شهروندان در نیل به یک جامعه ی امن و آرام است. قانون به عنوان میانجی در روابط اجتماعی مردم فصل الخطاب بوده و وجود آن در جامعه موجب برقراری نظم خواهد شد. هر قانونی اگر چه خاستگاه خود را دارد ولی باید برای حفاظت از حقوق و آزادی‌ها پیش بینی‌های لازم را به عمل آورد. شرط قانون، حمایت یکسان از عموم شهروندان است لذا باید نسبت به همه دارای شمول و کلیت بوده و حتی المقدور عادلانه و قابل اجرا باشد.

 بر اساس راهبرد فوق و با توجه به اهداف دفتر فرهنگ عمومي، فعاليت هاي اين دفتر به دو بخش تقسيم مي‌شود:

  1. واحد فرهنگ عمومي
  2. واحد گفتگو

تحت نظارت وف ایرانی