کسب مهارت های عمومی و تخصصیِ همزمان، پیش نیازی اساسی برای ورود به بازار کار

دکتر ایمان ادیب، در گفتگوی زنده اینترنتی با بیان اصول و روش کسب پیش نیازهای ورود به بازار، به تحلیل وضع موجود در این زمینه پرداخت.
وی در این برنامه با بیان این که هر کدام از ما حتی اگر تا به حال هدفی برای تحصیل نداشته ایم باید هدفی را برای خودمان مد نظر قرار دهیم، گفت: به طور مثال اگر کسی فقط برای کسب درآمد به یک رشته تحصیلی علاقمند شده، باید ببیند این مدرک در نهایت کجا برای او کاربرد دارد و برای آن برنامه ریزی کند تا ببیند می خواهد در چه جایی کار کند. اگر هم برای کسب علم آمده لااقل باید مسیر کارِ علمی را برای خودش روشن نماید.
کارشناس حوزه کسب و کار با تاکید بر لزوم کسب پیش نیازهای لازم برای ورود دانشجویان به بازار کار گفت: در حال حاضر نگاه به این پیش نیازها به این صورت است که دانشجویان می‌گویند چه کنیم زودتر در بازار کار استخدام شویم؟  اما در واقع چنین چیزی را نداریم. ارتباطات و فروختنِ خود (به معنای علمیِ ارائه درست توانمندی‌های خود) به این موضوع کمک می‌کند؛ اما بحث و هدف اولیه در این زمینه داشتن هدف و برنامه‌ریزی مناسب است.
این هدف بینش به آینده را برای ما به ارمغان می‌آورد و در عین حال کمک می‌کند تا یک جذب مثبت برای حرکت به سمت هدف را داشته باشیم. در ادامه هدف و برنامه‌ریزی، یادگیری یک سری از مهارت‌ها نیز الزامی است.
ایمان ادیب با اشاره به این که بخشی از زمانِ دانشجو در دانشگاه‌ و بیرون از آن برای کسب علوم صرف می شود، گفت: یک دانشجو لازم است بخشی از زمانش را برای کسب مهارت‌های بیرونی بگذارد تا هم رزومه‌اش باشد و هم او را از دیگر دانشجویان متمایز نماید. حقیقت این است که در انجامِ کار، کسی از شما نمی‌پرسد معدل دانشگاهی شما چند است؟ بلکه مخاطب با میزانِ کاراییِ شما و توانمندی هایتان سر و کار دارد.
وی در ادامه این برنامه،  ارتقای مهارت‌های وابسته به رشته تحصیلی و یا کاری که در آینده می‌خواهیم انجام دهیم را بسیار با اهمیت برشمرد و افزود: پس از آن، کسب مهارت‌های عمومی شامل هدف¬گذاری، برنامه‌ریزی، مهارت‌های ارتباطی، توانایی فروش و یادگیریِ اصول کار تیمی می‌تواند موفقیت مناسبی برای ما رقم بزند.
کارشناس حوزه بازاریابی، زمان آغاز کسب این مهارت‌ها را از دوره دبیرستان و همزمان با تحصیل عنوان کرد و گفت: چگونگی ارتباط گرفتن و ارائه مناسب توانمندی‌هایِ خود به درستی در فرهنگ ما وجود ندارد و باید برای یادگیری آنها اقدام کنیم.

وی با تاکید بر لزوم تناسب کسب مهارت ها با اهداف، گفت: رژیم غذایی، ورزش و تناسب اندام نیز در موفقیت بسیار اثرگذار هستند و می توان عنوان کرد که در واقع موفقیت ما اثر مرکب کارهای کوچک و مفید در دراز مدت است.
دکتر ادیب در پایان با اشاره به این که کسب موفقیت در هر کاری نیازمند وجود الگوهایی برای آن است، گفت: در این میان والدین با ارایه مهارت های ارتباطی مناسب می توانند الگویی قدرتمند برای جوانان باشند تا آنها در یک فضای مناسب درک درستی از مفاهیمی همچون صبر، امید، ریسک پذیری، هدف گذاری، همدلی و کار تیمی را در عمل فرا بگیرند.
گفتنی است گفتگوی زنده اینترنتی و وبینار آموزشی " قهرمان زندگی خودت باش " به همت انجمن علمی دانشجویی کسب و کار دانشگاه صنعتی اصفهان در این دانشگاه برگزار شد.ایمان ادیب در گفتگوی زنده اینترنتی:
کسب مهارت های عمومی و تخصصیِ همزمان، پیش نیازی اساسی برای ورود به بازار کار